Jakobus Buijs IPA

Veel mensen kennen het verhaal van de India Pale Ale (IPA), die zou zijn ontstaan in de hoogtijdagen van het Engels kolonialisme. Het bier dat meegenomen werd op reis naar India (een voormalige kolonie van Engeland) werd iets verhoogd in alcohol en voorzien van extra hop. Hierdoor bleef het bier langer houdbaar. Echter gaven deze toevoegingen ook een andere smaak aan het bier.

Onlangs is het bovenstaande verhaal al meermaals ontkracht door aanwijzingen dat er nog legio andere biertypen waren die de reis konden overleven, zoals ook het Oud Bruin recept van Jakobus Buijs.

De meest populaire IPA variant is de American IPA. Een IPA gebrouwen met uitsluitend Amerikaanse hopsoorten die kenmerkende bittere en fruitige smaken opleveren. Ook de Jakobus Buijs IPA is enkel met Amerikaanse hoppen gebrouwen: Cascade, Citra en Simcoe.

Door op verschillende momenten tijdens het brouwproces hop toe te voegen kan gevarieerd worden tussen hopbitters (smaak) en hopfruitigheid (aroma). Zo heeft de Jakobus Buijs IPA een aangename bitterheid gekregen met een mooie ronde fruitigheid die vooral in de neus goed waar te nemen is.

Door de juiste balans tussen fruit en bitter is de Jakobus Buijs IPA een smaakvolle dorstlesser voor elk moment.
 
Jakobus Buijs IPA

Bestel hier Jakobus Buijs

FLESSEN:

FUSTEN:

Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

* = Verplicht veld

Direct bestellen?

Vul hiernaast het formulier in of stuur een mail naar: bier@jakobusbuijs.nl

Contact

Molenstraat 31-33
4791 HL Klundert
0168 729200
routebeschrijving

Algemene zaken
bier@jakobusbuijs.nl

Welkom bij Jakobus Buijs!

Vul je geboortedatum in om verder te gaan

Geen 18, geen alcohol